Sanata Işık Tutanlar: Boğaziçi Film Festivali

Festival Afişi


            Sinemayı düşünün. Gittiğiniz filmleri; size ulaşabilen filmleri, sizin ulaşabildiğiniz filmleri...


                                                                              Boğaziçi Film Festivali Tanıtımı


 Film festivalleri, sinema tutkunları için gerçek bir yaşam alanı. Zira sinema salonları popüler kültürün en büyük destekçisi; bu durumda da, talep neyse ona göre gösterim yapılıyor. Bu şartlarda da sinema tutkunları doğal olarak tatmin olmuyor. Fakat film festivalleri böyle değil; farklı tarzlarda pek çok filmi izleyebildiğimiz, ayrıca bu filmlerin bilet fiyatlarının da sinema salonlarına kıyasla oldukça uygun olduğu organizasyonlar. Tüm bu farklılıklarına rağmen; film festivallerinin çok çok daha avantajlı yanlarından biri de, pek çok filmin yönetmen ve oyuncularının, film bitince salona gelmesi ve sorular sorabilmemiz.



                       -    Buradan itibaren ben ve arkadaşlarımın kadrajlarından festivali gözlemleyeceğiz.


Basından Burak Bey (:


  Katıldığım ilk film festivaliydi. Kendi çapında sinema tutkunu birisi olarak, 'film festivali' olayına geç kaldığımı söylemeliyim. Ama şans bu ya; ilk film festivalim, sadece izleyici olarak değil, aynı zamanda basın tarafından biri olarak deneyimlediğim bir organizasyon oldu. 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasındaki bir haftalık festival sürecinde etkinliklerin çoğuna katıldım. İlk olarak festivalin programının akışı çok iyiydi. Farklı filmler izleyebilmek, yapımcılar ve yönetmenlerle bir araya gelebilmek, oyuncuların söyleşileri ve ödül gecesinde emeğinin karşılığını alanları görebilmek, çeşitlilik anlamında bana çok şey kattı.



                                       
                                                                                              Ödül Gecesi Açılışı
                                                                   



  Festivalin en güzel yanlarından biri de; film izleyip, kendi aramızda filme dair yaptığımız yorumların ne kadar yüzeysel kaldığını görmek oldu. Yönetmenlerin - oyuncuların kendi eserlerine yaklaşımları, ister istemez insanı daha derin düşünmeye itiyor. Buradan hareketle; Boğaziçi Film Festivali, ülkemizdeki sinema ve sanat altyapısını geliştiriyor demek çok doğru olur. Mesela ben, bu yüzeyselliğe ek olarak, Beyoğlu'ndaki o güzel sinema mekanlarından da habersizdim.


                                                                            İstiklal Caddesi'ndeki Beyoğlu Sineması



 Boğaziçi Film Festivali'nin ödüllü yarışmaları ise, yolun başındakiler için başlı başına büyük bir fırsat. Hala sinema öğrencisi olan ya da yeni mezun olmuş bir sürü genç yetenek, bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Malum, sinema sektörünün işleyişi ülkemizde biraz sıkıntılı. Yeni mezunların bu şartlarda kendi imkanları ile üretim anlamında bir şeyler yapabilmeleri çok zor. Yeni mezun olmuş birilerinin, projelerine destek bulması da yine çok zor. Ama teşvik amaçlı yapılan bu ödüllü festival yarışması, yeni mezunlara, nasıl bir yol izleyebileceklerini daha detaylı gösteriyor.



                                                   Belgeselleri Festivalde Finale Kalan, Yolun Başındaki İki Sinemacı



6.Boğaziçi Film Festivali'nde Gösterilen Bazı Filmlerden Derlemeler



6.Boğaziçi Film Festivali'nde; Filmleri Gösterilen Oyuncuların Düşünceleri


Sükut Evi Filmi ile Festivaldeydi


      Sükut Evi Filmi ile Festivaldeydi
                                                                  


Anons Filmi ile Festivaldeydi



Ülkemizde; farklı ve kaliteli işler yapan, başkalarına fırsatlar veren herkesin, emeklerinin karşılığını alması dileği ile...



                                                                              6.Boğaziçi Film Festivali'nin Renkleri







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder